Scoala Altfel
Invatam din natura
Stiati ca natura este cel mai bun profesor cand vine vorba sa invatam despre oameni, animale, plante, sau locuri ?
Iar daca reusim sa o ascultam, ne invata chiar despre arta, muzica sau desen ?
Cum altfel putem descoperi natura, decat in mijlocul ei ?
Sa invatam activ
Misiunea noastră este aceea de a reînnoda legătura copiilor cu Natura si de a-i purta, la propriu, pe urmele Istoriei intr-un mod cu totul nou !
Ne propunem sa folosim timpul alocat programului național ”Școala Altfel” acestui scop, prin organizarea de excursii de o zi, care sa diversifice experientele educationale ale copiilor intr-un cadru non-formal si recreativ.
Stim cât de dificila este pentru profesori organizarea deplasărilor cu elevii în afara școlii, știm ce dificil este de identificat cea mai buna formula pentru stabilierea obiectivelor de vizitat, transportul confortabil, masa, organizarea activităților interesante și educative pentru o clasa intreaga de elevi. Pentru a oferi o solutie in acest sens, am pregatit pachete complete pentru excursii, astfel incat dumneavoastra sa va ramana de ales doar destinatiile.
Cum va fi excursia noastra ?
Vizităm muzee, castele și cetăți, luăm masa în autocar, la picnic sau la restaurant,ne distrăm și învățăm la atelierele de creație, aflăm despre Natură și Istorie de la unii dintre cei mai buni specialiști din branșă, facem cursuri despre supraviețuirea în Natură, primim gratis suveniruri.
PACHETE ZIUA IN NATURA
Este un concept ce capata tot mai mult teren si in invatamantul romanesc. Din pacate, insa, este limitat doar la activitatea la clasa, si cel mult in imediata apropiere a acesteia. Noi ne propunem o serie de iesiri in natura, unde sa imbinam bucuria aerului curat cu invatarea prin descoperire.
Preturile pentru pachetele noastre "Ziua in natura" acopera toate cheltuielile excursiei, respectiv:
- transport dus-intors pana la locatie
- ghidaj pe drum si la obiective
- doua gustari la dus si la intors
- atelierele de pictura si suvenirurile
Optional:
- transportul de la / la domiciliu (+10 lei/pers)
- animatori pentru drum (+17 lei/persoana)
Ziua la Trovantii de la Ulmet
60 lei / persoana
Excursia presupune drumetie piemontana pe teren de dificultate mica spre medie, picnic in "Poiana Energiei", vizitarea Trovantilor de pe creasta stancoasa, precum si un atelier de pictura in natura, unde participantii isi vor crea propriile suveniruri.
Excursie la Tabăra de la Măgura
60 lei / persoana
Vom face drumeție piemontană, vizitam sculpturile din piatră și aflam povestea taberei de la specialiști; Organizam picnic în natură printre cele 256 de lucrări de artă și activități specifice, în cadrul unui atelier de pictură unde vom avea la dispozitie toate uneltele necesare pentru a invata sa pictam. De asemenea, vom vizita celebra Mănăstire Ciolanu, precum și Biserica veche din incinta ei.
Așezările Rupestre
60 lei / persoana
Aceasta este o drumeție montană, nivel mediu, nerecomandat copiilor sub 10 ani! În Poiana Cozanei o să aflăm adevăratele povești ale peșterilor, precum și semnificația lor pentru trecutul istoric al românilor, și nicidecum balivernele legate de extratereștri, OZN-uri sau ființe supranaturale. După ce vizităm Chilia lui Dionisie, Biserica lui Iosif și o să aflăm despre unica peșteră cu Arme, o să luam un picnic la iarbă verde, după care ne delectăm cu piesaje naturale pe care o să le pictăm în cadrul atelierului propus.
Mai mult, în timp ce pictăm o să aflăm și cum putem asculta și înțelege mai bine natura, cu tot ceea ce înseamnă ea.
Fierbătorile de la Berca
50 lei / persoana
Puțină lume știe că la Berca nu există numai celebrii Vulcani Noroioși, ci și zona Fierbătorilor. Traseul relativ greu de parcurs le-a ascuns pe acestea turiștilor, ele fiind vizitate doar de cunoscători sau de localnici. Într-un peisaj relativ similar vulcanilor, Fierbătorile se prezintă sub forma unor ”lacuri” cu lichide, combinație de apă și mult țiței, fără con activ. Vă invităm să mergem să le vizităm și să aflăm mai multe despre ele la fața locului.
Excursie la Năeni
60 lei / persoana
Deși relativ aproape de municipiul Buzău, zona dealurilor de la Năeni prezintă multe secrete pentru buzoieni, și nu numai. Aici există o mini-tabără de sculptură în piatră, în aer liber, cimitirul din epoca bronzului, precum și Biserică dintr-o piatră. Ajunși acolo avem posibilitatea de a afla mai multe lucruri despre marea pe fundul căreia acum cca. 100 de milioane de ani s-a format reciful căruia astăzi îi spunem deal, despre comunitățile umane care au trăit pe acele meleaguri acum cca. 4.000 de ani, precum și despre unicitatea reliefului din zonă, prima zonă de deal de la granița Câmpiei Române cu Piemontul Subcarpatic.
Excursie la Grădina zoologică de la Brăila.
75 lei / persoana
Brăila este un județ de câmpie, în care noi, cei obișnuiți cu colinele Subcarpaților cu greu ne regăsim. Însă, este cea mai apropiată zonă de Dunăre din preajma noastră. Alături de o modernă Gradină Zoologică Brăila ne oferă posibilitatea de a ne plimba pe una dintre cele mai lungi faleze de la malul Dunării, de a vizita rezervația naturală Parcul Monument, fratele mai mare al Parcului Crâng din Buzău și de a vizita centrul vechi al unuia dintre cele mai vechi și cochete locuiri urbane din Țara Românească.
Excursie la Grădina Zoologică de la Bucov.
60 lei / persoana
La Bucov există unul dintre cele mai mari ansambluri gen rezervație naturală din nord-estul Munteniei. Aici, alături de deja renumita Gradină Zoologică se află Parcul ”Constantin Stere, cu o suprafață de cca. 100 hectare. De asemenea aici o să vizităm, după activitățile recreativ-educative pe care le desfășurăm în parc, Muzeul memorial ”Constantin și Ion Stere”, muzeu organizat chiar în conacul familiei patriotului basarabean.
Salina Slanic Prahova
100 lei / persoana
Optional: Planetarium (+20 lei)
Cunoscută încă din 1685 salina Slănic Prahova continuă să uimească și astăzi prin monumentalitatea galeriilor, prin pereții verticali de sare gemă, prin coloritul fantastic a tot ceea ce ne înconjoară la cei - 200 m sub pământ. Galeriile, cu o înălțime de cca. 70 m și cu o temperatură constantă de 12 grade și-au fascinat vizitatorii de peste jumătate de secol, de când sunt deschise spre vizitare. Vă propunem o deplasare în acest peisaj de poveste, unde elevii au posibilități multiple de învățare și relaxare. Ce vă oferă salina? Aer de o puritate rar întâlnită! Expoziție de sculpturi din sare și din piatră, dar și un minunat planetariu ”Cerul de sub pământ”, proiect unic în România.
Acvariul de la Tulcea
160 lei / persoana
Tulcea - cealaltă perlă a Dobrogei, ascunde minunății nebănuite. Din acest motiv am inclus în ofertele noastre un scurt periplu peste Dunăre, prin care vă propunem să vizităm monumente istorice și să ne oprim pentru o experiență de neuitat la Centrul Muzeal Eco-Turistic ”Delta Dunării”, cunoscut și sub denumirea de Acvariul de la Tulcea. Pentru a oferi copiilor prilejul experienței de a traversa Dunărea cu bac-ul (nu pe pod, așa cum preferă părinții în excursii și concedii) am ales traseul Buzău - Brăila - Tulcea. Această opțiune ne oferă posibilitatea de a vizita în drumul nostru Ruinele cetății getice Troesmis și de a afla povestea acestui punct de rezistență al geților dobrogeni în fața invadatorilor, vizităm apoi cochetul Muzeu de sit de la Niculițel, construit pentru a proteja criptele martirilor creștini din timpul împăratului Teodosie al II-lea (secolul V d. Hr.) și ne oprim la Acvariul de la Tulcea, unde evem posibilitatea de a pătrunde de pe uscat sub apele Deltei Dunării. Oricât de acaparatoare va fi experiența la acvariu nu o să plecăm din Tulcea fără să vizităm și Muzeul de Artă aflat în imediata apropiere.
Excursia in Insula mica a Brailei
160 lei / persoana
Insula Mică a Brăilei este una dintre minunățiile Dunării. Relativ aproape de Buzău, Insula Mică a Brăilei oferă o gamă de posibilități pentru recreere. Prin urmare vă propunem o plimbare cu ambarcațiuni cu motor, observarea directă a faunei specifice deltei, unică în țară și vizita la un centru muzeal cu totul deosebit.
Vrei sa aflii mai multe despre excursiile noastre in natura ?
PACHETE ZIUA CULTURALA
In cadrul acestui program va propunem vizite organizate la muzee si centre culturale unde elevii vor avea ocazia de a experimenta un nou tip de interactiune cu istoria si stiinta. De foarte multe ori vizita la un muzeu din afara localitatii de domiciliu este greu de realizat. In plus, in vacanta muzele nu sunt neaparat o prioritate, fiind percepute ca spatii ce ofera o posibilitate limitata de a petrece timpul liber in mod distractiv. Noi propunem copiilor dumneavoastra vizite memorabile la muzeu. De ce? Pentru ca in timp ce invatam ne si jucam.
Preturile pentru pachetele noastre "Ziua culturala" cuprind:
- transportul dus - intors
- ghidaj pe drum si in locatie
- biletele de acces
- suvenir
- doua gustari pe drum
- activitatile specifice locatiilor (tiroliana, echitatie pe ponei, popice, etc)
Muzeul Ceasului Ploiești
90 lei / persoana
Astăzi ceasul este ceva banal, pe piață pătrunzând din ce în ce mai mult smatwatch-ul sau ceasul inteligent. Istoria ceasului, prezentată într-un mod interactiv și extrem de plăcut la Muzeul Ceasului din Ploiești, o să ne determine să ne aplecăm cu mai mult interes asupra acestui accesoriu omniprezent. Colecții importante de ceasuri ce au aparținut unora dintre oamenii de marcă ai țării noastre precum Regele Carol I, Al. I. Cuza, Mihail Sadoveanu sau chiar Vasile Alecsandri pot vi văzute în acest muzeu unic din Europa. Tehnica modernă, precum și maniera de prezentare o să vă determine să veniți și cu prietenii și părinții pentru a împărtăși și cu ei o experiență minunată.
Muzeul Grigore Antipa
110 lei / persoana
Bucureștiul pentru mulți înseamnă doar mall-uri și magazine. Noi vă propunem o atfel de abordare a uneia dintre importantele capitale ale Europei, și anume o abordare culturală, segment de care Bucureștiul nu duce lipsă. Prin urmare vă propunem un tur al muzeelor bucureștene. Dintre acestea vă propunem ca prim obiectiv un muzeu unic în țară, și anume Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Acesta este singurul muzeu din România unde putem vedea într-o manieră de invidiat expuse specimene din diferite bio-regiuni ale lumii: Alpi, Carpați, Biosfera Delta Dunării, Marea Neagră, Polul Nord și nu numai. De asemenea, la solicitarea voastră, putem să vă propunem tururi în oricare din muzeele Bucureștiului.
Muzeul Pomiculturii și Viticulturii, Golești
175 lei / persoana
Aici vom cunoaste un muzeu atipic. Un muzeu al satului românesc, unde gospodăriile din toată România sunt funcționale, unde avem posibilitatea să ne dăm cu tiroliana, să facem echitație pe ponei și să ne jucăm popice cu bile de lemn precum în Moromeții lui Marin Preda. Mai mult, participăm la ateliere de pictură căni sau farfurii, noi alegem, după care vizităm Conacul Goleștilor, unul dintre cele mai frumoase conace din România. Mai mult, gazdele noastre ne vor permite să organizăm și un picnic la iarbă verde.
Mausoleul de la Mărășești
70 lei / persoana
Mausoleul a fost ridicat pe locul în care, în vara anului 1917, s-au desfășurat luptele de la Mărășești, soldate cu victoria trupelor române. În confruntările de la Mărășești au pierit 480 de ofițeri și 21.000 de soldați români. Actualmente mausoleul adăpostește 5073 de soldați și ofițeri în 154 de cripte individuale și 9 cripte comune de pe 18 culoare.
Vizitarea sa, reprezinta in sine un omagiu adus celor cazuti.
Ziua la Curtea Domneasca
190 lei / persoana
Complexul muzeal Târgoviște:
Aceasta va fi o zi plină de activități culturale, educative și nu în ultimul rând recreative. După ce ajungem la Târgoviște, vechea capitală a Țării Românești, vizităm în funcție de timp și disponibilitate următoarele obiective culturale, naturale și istorice: Ansamblul Monumental ”Curtea Domnească”, unde o să pățim la propriu pe urmele domnitorilor Valahiei, o să urcăm în turnul Chindiei, precum vechii soldați valahi de unde o să admirăm Grădinile genoveze amenajate în timpul domnului Petru Cercel, vizităm Muzeul de Istorie, o să pătrundem în tainele Muzeului Evoluției Omului, o să aflăm secretele primei tiparnițe din Țara Românescă medievală prin vizita la Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești și apoi vizităm Mănăstirea Dealu. Nu o să plecăm însă la Dealu înainte de a vizita Parcul Chindiei și, evident, minunata Grădină Zoologică din cadrul acestuia.
Castelele de pe Valea Prahovei!
205 lei / persoana
Valea Prahovei este îndeobște cunoscută pentru pârtiile de ski și pentru peisajele montane. Noi vă propunem o altă față a Văii Prahovei, cea culturală. Prin urmare vă propunem să descoperiți castelele de pe Valea Prahovei și poveștile lor. Castelul Casei Regale a României, Castelul bântuit al Iuliei Hașdeu, și Castelul Cantacuzino, precum și Casa Memorială George Enescu.